Turismus v chráněných oblastech - příklad CHKO Třeboňsko - Pavlín, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2012)
Pavlín, V. Turismus v chráněných oblastech ? příklad CHKO Třeboňsko. Bakalářská práce. JČU, Zemědělská fakulta, 2012. Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení vývoje turistického ruchu v oblasti Třeboňska a zároveň posouzení role Správy CHKO jako důležitého hráče v rozvoji šetrného turismu. V teoretické části jsou obsaženy poznatky z odborné literatury týkající se cestovního ruchu, chráněné krajinné oblasti a udržitelného cestovního ruchu. Praktickou částí bylo dotazníkové šetření zaměřené na názor obyvatel na přítomnost CHKO v jejich regionu.
Tourism in protected areas - Case study of the Třeboňsko PLA
Keywords: Cestovní ruch; Chráněná krajinná oblast; Třeboňsko; Tourism; Protected landscape area; Trebonsko