Možnosti vzniku Městských farem - Vojáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá možnostmi vzniku Městské farmy v Českých Budějovicích. Pomocí kvantitativního a kvalitativního výzkumu se snaží zjistit zájem o služby takového zařízení u široké veřejnosti, pedagogů základních škol a sociálních pracovníků v domovech důchodců. Na základě výsledků je navržena nejrelevantnější podoba farmy a vhodné aktivity.
Possibilities of urban farms
Keywords: sociální zemědělství; městská farma; městské zemědělství; komunitní zahrady; mezilidské vztahy; enviromentální pedagogika; zahradní pedagogika; social agriculture; urban farm; urban agriculture; community gardens; human relations; environmental pedagogy; garden pedagogy; urban gardening; green care