Testování produkční účinnosti speciálních krmiv pro sumce u tržního keříčkovce červenolemého (Clarias gariepinus) v recirkulačním systému - Čtrnáct, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této diplomové práce je porovnat v experimentálních podmínkách produkční účinnost vybraných speciálních druhů krmiv při intenzivním chovu sumečka afrického v recirkulačním systému s biologickým čištěním vody. Testovány byly čtyři různé druhy plovoucích krmiv, lišících se jak podílem použitých hlavních komponentů, tak chemickým složením i určením - pro sumcovité (CatCo GROWER - 12 EF, CatCo SELECT - 13 EF a CatCo GROWER - 13 EF), resp. lososovité druhy ryb (Dibaq Trout Evolution). Hlavními sledovanými ukazateli byla především rychlost růstu, individuální hmotnost (a její variabilita), krmný koeficient, náklady na spotřebované krmivo na jednotku přírůstku a kvalita produktu, hodnocená na základě stanovení výtěžnosti filetů bez kůže, organoleptického posouzení a chemického složení masa.
Testing the production efficiency of special types of feed fot catfish in a rearing of African catfish (Clarias gariepinus) in a recirculating system
Keywords: sumeček africký; testování produkční účinnosti krmiv; krmný koeficient; specifická rychlost růstu; základní chemické složení svaloviny; organoleptické vlastnosti svaloviny; African catfish; testing the production efficiency of feed; feed conversion ratio; specific growth rate; chemical composition of flesh; organoleptic quality of flesh