Konstrukce robotické ruky pro manipulaci se vzorky při polyelektrolytické depozici - Hlinka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2021)
Robotické rameno bylo zkonstruováno pro manipulaci se vzorky při polyelektrolytické depozici. Konstrukce byla zhotovena na 3D tiskárně. Rameno bylo osazeno servomotory, krokovým motorem a ovládané Arduinem. Rameno bylo testováno ponořením vzorku do dvou nádob s roztoky polyelektrolytu a dvou nádob s vodou.
Construction of a robotic arm for sample handling during polyelectrolytic deposition
Keywords: polyelektrolytická depozice; automatizace; robotické rameno; manipulace se vzorky; arduino; máčení; Layer-by-layer deposition; sample handling; robotic arm; arduino; polyelectrolyte solutions; dipping