Vliv trvalých travních porostů na jakost vod - Dvořáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem trvalých travních porostů na jakost vod. V úvodní části je uveden seznam souvisejících pojmů a historický vývoj travních porostů na území České republiky. Následující část popisuje současné využití trvalých travních porostů na našem území. Stěžejní částí práce je vliv trvalých travních porostů na jakost vod a jsou zde uvedeny i příkladové studie zabývající se touto problematikou. Cílem práce je popsat vliv travních porostů na jakost vod a zdůraznění důležitosti udržet si travní porosty v naší krajině.
The influence of permanent grassland on the water quality
Keywords: trvalé travní porosty; pastva; louka; jakost vod; permanent grassland; pasture; meadow; water quality