Duchovní péče o seniory v Diakonii v kontextu koronavirové pandemie - Malíšková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na téma duchovní péče o seniory v době koronavirové pandemie. Práce je teoreticky zaměřena s cílem popsat a zjistit význam spirituality v oblasti sociální práce. V mé práci popisuji dostupné poznatky týkající se seniorů a pandemie covidu 19, jak tato pandemie poznamenala a ovlivnila život seniorů. Dále je práce zaměřena na problematiku stáří a stárnutí a vliv duchovní péče o seniory v době této pandemie.
Spiritual care of the Elderly in Diakonia in the Context of Coronavirus Pandemics
Keywords: stáří; stárnutí; senioři; potřeby seniorů; spirituální potřeby; křesťanství; covid 19; nemocniční kaplan; old age; aging process; elderly; needs of the elderly; spiritual needs; Christianity; Covid 19; hospital chaplain