Hodnocení sklízecích mlátiček NEW HOLLAND řady CX a CLAAS LEXION 460 při sklizni obilovin a řepky. - Wollner, Antonín (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce dvou sklízecích mlátiček rozdílných výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, kvality drcení a rozmetání rostlinných zbytků, vlivu vlhkosti na velikost ztrát, rozmetání a drcení rostlinných zbytků a rozboru výkonností a spotřeby pohonných hmot.
Raking of Claas Lexion 540 and New Holland CX harvester threshers during cereals and rape harvest.
Keywords: sklízecí mlátička; vyhodnocení; technologie; kvalita; značka; harvester threshers; evaluation; technology; quality; brand