Rozvoj a další vzdělávání pedagogů volného času v domech dětí a mládeže - Šuláková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá rozvojem a dalším vzděláváním pedagogů volného času v domech dětí a mládeže. (dále jen DDM) Cílem bakalářské práce bylo popsat, jaké jsou možnosti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a zhodnotit význam dalšího vzdělávání pro profesní rozvoj pedagogů volného času v domech dětí a mládeže. Tato práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá charakteristikou Domů dětí a mládeže. Druhá kapitola se věnuje pedagogům volného času. Třetí kapitola je zaměřena na pedagogické pracovníky pracující v DDM. Poslední kapitola s názvem rozvoj pedagogických pracovníků v DDM se zabývá možnostmi dalšího vzdělávání, akreditovanými kurzy v systému DVPP a dalšími "novými" možnostmi dalšího vzdělávání.
Development and further education of leisure time pedagogues in youth Centres
Keywords: Dům dětí a mládeže; pedagog volného času; možnosti rozvoje; další vzdělávání; volný čas; youth center; leisure time pedagogue; development opportunities; further education; free time