Téma holocaustu v literatuře pro děti a mládež - Magyarová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se bude zabývat tématem holocaustu v literatuře pro děti a mládež od konce druhé světové války po současnost. Ačkoli nebude opomenut vývoj literatury na toto téma, v centru pozornosti budou stát díla různých autorů a následně i analýza jejich vybraných děl, která bude založena na komparaci jednotlivých strukturních prvků literárního textu. Závěr práce bude věnován přítomnosti tématu šoa v čítankách pro druhý stupeň základních škol.
The theme of the holocaust in the literature for children and youngsters
Keywords: literatura pro děti a mládež; holocaust; antisemitismus; Hana Bořkovcová; John Boyne; literatura s židovskou tematikou; literature for children and youngsters; holocaust; antisemitism; Hana Bořkovcová; John Boyne; the topic of Judaism in literature