Analýza činnosti vodních záchranných služeb v Evropě a srovnání s Vodní záchrannou službou Českého červeného kříže jako složky integrovaného záchranného systému České republiky. - Procháska, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce přibližuje úlohu Vodní záchranné služby ČČK jako ostatní složky integrovaného záchranného systému, její součástí je analýza a komparace s činností, kvalifikacemi a materiálně-technickým vybavením dalších třech náhodně zvolených vodních záchranných služeb v Evropě (Vodní záchranná služba ČČK, Vodní záchranná služba SČK, Irish Water Safety, The Royal Life Saving Society UK). Jedním z významných přínosů diplomové práce je vytvoření návrhu na zlepšení činnosti Vodní záchranné služby ČČK.
Activity Analysis of Water Rescue Services in Europe Compared with the Water Rescue Service of the Czech Red Cross as a Component of the Integrated Rescue System of the Czech Republic.
Keywords: Integrovaný záchranný systém; International Life Saving Federation; Irish Water Safety; The Royal Life Saving Society UK; tonutí a utonutí; Vodní záchranář; Vodní záchranná služba ČČK; Vodní záchranná služba SČK.; Integrated Rescue System; International Life Saving Federation; Irish Water Safety; The Royal Life Saving Society UK; Accidental drowning and submersion; Lifeguard; Water Rescue Service of the Czech Red Cross; Slovak Red Cross - Water Rescue Service.