Vytvoření a ověření metodického materiálu pro posluchače oboru Výchova ke zdraví (kompenzační a rehabilitační pomůcky pro osoby se zrakovým postižením). - Štěpánová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce je vytvoření metodického materiálu pro posluchače oboru Výchova ke zdraví. V teoretické části se zabývám zdravotním postižením, zrakovým postižením a hluchoslepotou. Ústředním tématem jsou kompenzační a rehabilitační pomůcky. Pomůcky jsou řazeny do skupin. V každé skupině je výčet jednotlivých pomůcek, vybrané pomůcky jsou podrobněji popsány. V praktické části vyhodnocuji přínos studijního materiálu pro studenty. Studijní materiál má pozitivní vliv na zlepšení znalostí, avšak zároveň analyzuji i nedostatky materiálu a zabývám se doporučením, jak jeho kvalitu zlepšit.
Creating and attestation of methodology mimeographed for students field of study Department of Health Education (compensative and rehabilitative utilities for persons with visually impaired).
Keywords: Člověk se zdravotním postižením; zrakové postižení; hluchoslepota; kompenzační a rehabilitační pomůcky.; Person with disability; visually impaired; deafblind; compensative and rehabilitative utilities.