Zkušenost žáků 2. stupně ZŠ se specifickými poruchami učení - Jiřičková, Renata (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem diplomové práce jsou specifické poruchy učení. Práce je zaměřena na zkušenosti žáků druhého stupně základních škol se specifickými poruchami učení. Práce je rozčleněna na dvě části, čtyři kapitoly. První kapitola teoretické části pojednává obecně o specifických poruchách učení. Druhá kapitola se zaměřuje se na výskyt specifických poruch, metody práce a hodnocení žáků s poruchami učení. Třetí kapitola se zabývá sebehodnocením žáků se specifickými poruchami. Praktická část je zaměřena na výzkumné šetření. Věnuje se tomu, jak žáci druhého stupně základních škol rozumějí svým obtížím v učení. Nakolik je reflektují, zda ovlivňují jejich sebeobraz a začlenění do kolektivu. Jádrem diplomové práce je práce s jednotlivými rozhovory, jejich rozbor, interpretace.
Experience of primary school pupils with learning difficulties
Keywords: diagnostika; kolektiv; rodiče; sebeobraz; specifická porucha učení; učitel; výzkumné šetření; žák; diagnostics; group; parents; pupil; research; self image; specific learning difficulties; teacher