Proměna krajiny v územně plánovací dokumentaci JIHOČESKÉHO KRAJE - Marišková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Krajina je všude kolem nás a je důležitou součástí našich životů. Cílem této bakalářské práce bylo posouzení integrace krajiny do územně plánovací dokumentace Jihočeského kraje, a to právě v návaznosti na jeden z cílů Evropské úmluvy o krajině, z níž tato práce vychází. Práce popisuje jednotlivé dokumenty zabývající se rozvojem území a jejich hierarchickým uspořádáním. Především byly analyzovány územní a strategické plány, deseti náhodně vybraných obcí Jihočeského kraje. Z výsledků byly zjištěny místa pro zlepšení integrace krajiny v územních a strategických plánech.
Integration of landscape into the the land use planning in South Bohemia
Keywords: krajiny; Evropská úmluva o krajině; územně plánovací dokumenty; landscape; European Landscape Convention; the land use planning