Zahalená tvář - Černá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na lidské emoce a sleduje jejich působení na člověka z hlediska psychologického i fyziognomického. Soustřeďuje se na vývoj antického divadla a na funkci masek. Sestává ze dvou částí teoretické a praktické. Praktická část prezentuje soubor latexových masek, které interpretují dílo Ervinga Goffmana Všichni hrajeme divadlo.
Covered face
Keywords: emoce; hněv; strach; radost; překvapení; euforie; mimické svaly; Erving Goffman; antické divadlo; maska; latex; emotions; anger; fear; joy; surprise; euphoria; mimic muscles; Erving Gofmann; ancient theatre; mask; latex