Integrace a komunikace osob se sluchovým postižením ve společnosti. - Marková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je zaměřena na sluch, sluchovou protetiku, metody komunikace neslyšících a odezírání. Zabývá se způsobem, jakým sluchově postižený člověk komunikuje ve společnosti intaktních osob a jak slyšící osoba komunikuje s osobou s vadou sluchu. Práce dále zkoumá integraci sluchově postižený lidí do kolektivu ostatních lidí a způsob, jak sluchově postižené osoby vnímá a přijímá společnost intaktních osob.
Integration and communication of aurally disabled people in the society.
Keywords: neslyšící; sluchové postižení; integrace; komunikace; deaf people; aural disablement; integration; communication