Výchova ve školní družině jako pomoc dětem utvářet a rozvíjet postoje vůči příslušníkům jiných ras a etnik žijících na území České republiky - Peštová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Účelem bakalářské práce je vytvořit vhodný program na zvolené téma pro školní družinu, který pomůže dětem s utvářením postojů vůči jiným etnickým skupinám. Teoretická část práce se zabývá původem a rasovým rozdělením lidí, největšími a nejznámějšími etnickými skupinami v České republice a s nimi spojenými pojmy a také postoji k těmto skupinám. Následuje část zabývající se prostředím ve školní družině a osobností vychovatele. Poslední část se věnuje osobnosti dítěte.
Education in the after-school childrencare as a help to children create and develop attitude toward members of other races and ethnic groups living in the Czech Republic
Keywords: rasa; etnikum; postoj; školní družina; vychovatel; dítě mladšího školního věku; program školní družiny; race; ethnic group; stance; after-school childcare; educator; child of the younger school age; school program