Pozdně gotická madona z Kájova. Otázky slohových souvislostí - Jůzová, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem předkládané bakalářské práce je socha Madony z Kájova, otázka jejích slohových souvislostí. Práce se v úvodu zabývá rozborem literatury k danému tématu, dále podrobným popisem sochy, jejím restaurováním a historií zkoumaného díla. Podstatná část práce je věnována formální analýze díla, otázce autorství, původu zkoumaného díla a datace.
The Late Gothic Madonna from Kájov. Questions of the stylistic context
Keywords: Madona z Kájova; Kájov; Trůnící Madona; Mistr Kájovské Madony; Mistr Kefermarktského oltáře; Madonna from Kájov; Kájov; Throning Madonna; Master of the Madonna from Kájov; Master of the Kefermarkt Altar