Osteologická analýza koní na slavníkovské Libici - Vaňkátová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Osteologická analýza raně středověkých nálezů rodu Equus Caballus z předhradí historické Libice nad Cidlinou osídlené rodem Slavníkovců. Materiál byl zpracován pomocí standartních metod. Zvláštní pozornost byla věnována určení kohoutkové výšky koní. Získaná data byla využita k interpretaci využití koně na libickém hradišti v raném středověku.
Osteological analysis of horses in slavnik's Libice
Keywords: archeozoologie; Equus caballus; osteologie; Libice nad Cidlinou; archaeozoology; horses; osteological analysis; Libice nad Cidlinou