Přírodní park Stráž nad Ohří a jeho perspektivy" (zhodnocení stávajícího managamentu na základě botanických průzkumů, návrh doplňujících opatření) - Syrvatková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem managamentu hospodaření na vegetaci ve vybraných lokalitách v Přírodním parku Stráž nad Ohří. Hlavním cílem je zjištění současné botanické skladby porostu a porovnání s již dříve zjištěnými údaji. Součástí práce bude i zhodnocení současného managamentu hospodaření, a návrh případných opatření v ochraně přírody. Botanický průzkum vybraných lokalit probíhal v průběhu roku 2012. Na těchto lokalitách se vyskytují chráněné druhy rostlin, které potřebují zvláštní managament hospodaření pro jejich udržení či případné rozmnožení.
Nature park Stráž nad Ohří and its perspectives
Keywords: přírodní park; ochrana přírody; Krušnohoří; botanický průzkum; management chráněných území; natural park; nature conservation; ?Krušnohoří?; botanical exploration; management of protected areas