Současná mateřská škola ve městě a na vesnici - Staňková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce rozebírá, zda ještě existují rozdíly mezi městským a vesnickým způsobem života, a jestli mají vliv na chování a projevy dětí a učitelek v mateřských školách. V teoretické části píši o faktorech, které mají na chování dětí největší vliv, v praktické části pozoruji chování dětí při předem vybraných činnostech v pěti vesnických a v pěti městských mateřských školách.
Present nursery school in a town and in a village
Keywords: Adopce; efektivní komunikace; empatie; chování; osobnost; pěstounská péče; prosociální činnosti; rodina; socializace; výchova; vzdělávání.; Adoption; effective communication; empathy; behaviour; personality; foster care; pozitive social activities; family; socialization; education.