Srovnání vzdělávacích programů České republiky, Moldávie a Ruska - Stratulat, Elena (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této diplomové práce je srovnat matematické učivo ve standardních studijních programech pro základní vzdělání třech různých států. Takový výzkum poskytne informace o tom, jaké jsou vzdělávací programy v České republice, Moldavské republice a Ruské federaci. Dalším cílem diplomové práce je porovnat učebnice druhého stupně základních škol zkoumaných zemí na určité téma vzdělávací oblasti Matematika a její aplikace.
Comparison of educational programs of the Czech Republic, Moldova and Russia
Keywords: Vzdělávací program; učebnice matematiky; tematický plán; základní škola; zlomky; Education program; matematics textbooks; thematic plan; primary school; fractions