Vývoj webového ekonomicko-právního informačního systému - Pech, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
První část práce pojednává o webových aplikacích, MVC architektuře a webových frameworcích. Rozebírá se zde jejich role při vývoji aplikací a jsou zde nastíněny výhody a nevýhody jejich využití. Následně se blíže rozebírá webový framework Symfony verze 3.4. Konkrétně jsou vtéto části rozvinuty jeho základní komponenty a funkcionality, kterých využívá (struktura, konfigurační soubory, řadiče, entity, šablony, modely, zabezpečení atd.). Vdruhé části práce je rozebrán vývoj ekonomicko-právního informačního systému EPIS Online, který byl vytvořen pomocí Symfony 3.4. Blíže jsou zde popsány jeho tři moduly (zabezpečení a struktura uživatelských licencí, právní předpisy a platební brána). Jsou zde vysvětleny konkrétní procesy probíhající vsystému, akce řadičů, šablony, služby a mnoho dalších komponent.
Development of economic-law information web-system
Keywords: ekonomicko-právní informační systém; právní předpisy; webová aplikace; Symfony; vývoj; economic-legal information system; legal regulations; web application; Symfony; development