Využití školních zahrad ve výuce na 2. stupni základních škol se zvláštním důrazem na aktuální trendy v oblasti školních zahrad a na badatelsky orientované prvky výuky - Vítů, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce bylo vypracování série úloh vhodných pro výuku přírodopisu na školní zahradě s využitím moderních trendů a badatelsky orientovaných metod výuky na 2. stupni základních škol. Teoretická část práce byla zpracována formou literární rešerše českých i německých dostupných zdrojů, které se vztahují k tématu práce. V praktické části práce bylo vytvořeno 6 úloh s badatelskými prvky, zaměřených na výuku druhého stupně základní školy v prostoru školní zahrady. Některé z těchto úloh byly vyzkoušeny v praxi na základní škole ve Velešíně.
The utilization of school gardens in education with special emphasis on current trends of school gardens and inquiry based teaching elements at the 2nd stage of primary schools
Keywords: badatelsky orientované vyučování; školní zahrada; přírodopis; výukové metody; Inquiry based Education; the school garden; natural history; teaching methods