Přístup žen k přirozenému způsobu výživy dítěte před a po porodu - Kubalová, Irena (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce byl nejdříve rozbor literatury týkající se problematiky kojení. Dále pak shrnutí a charakteristika všech hlavních zdrojů informací o kojení aktuálně využívaných v České republice. Současně jsem se snažila zmapovat hlavní problémy, které matky řeší v počátcích a při ukončení kojení. Nedílnou součástí mé práce bylo dotazníkovou metodou zjistit, jaké faktory ovlivňují odhodlanost matky k přirozenému způsobu výživy svého dítěte a jaké faktory a podmínky ovlivňují ukončení laktace. Dále jsem se zabývala otázkou, do jaké míry jsou ženy ve svém rozhodnutí kojit ovlivněny zážitkem porodu a pobytem na oddělení šestinedělí.
The access of women to a natural way of brestfeeding before and after
Keywords: Příprava na kojení. Porod. Ukončení kojení. Náhradní mléčná výživa. Potíže při kojení.; Preparation for brestfeeding. Childbirth. Come to the end of brestfeeding. Baby milk. Complication during breastfeeding.