Vliv režimu práce motoru mobilních energetických prostředků na hladinu akustického tlaku - Klečacký, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na rozbor hlučnosti mobilních energetických prostředků v závislosti na režimu práce motoru a jeho vyhodnocení. Základ práce tvoří naměření hladin akustického tlaku čtyř prostředků v různých režimech práce motoru dvěma hlukoměry. Jeden hlukoměr uvnitř kabiny, druhý vně kabiny. Výsledky práce ukázaly na vývoj v útlumu hluku u nových pracovních strojů.
Impact of motor operation mode of mobile power vehicles on level of acoustic pressure
Keywords: zvuk; hluk; účinky hluku na člověka; zdroje hluku u spalovacího motoru; vývoj vznětového motoru; měření hladin akustického tlaku; sound; noise; noise impact on a man; noise sources at combustion engine; compression-ignition engine development; acoustic pressure level measurement