Demografické determinanty rozvoje cestovního ruchu a služeb na Třeboňsku - Čutková Adamcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá vlivem demografických determinant na rozvoj cestovního ruchu a služeb na Třeboňsku. Teoretická část popisuje zkoumaný region, jeho obce a hlavní devizy tohoto regionu - přírodu, rybníkářství a lázeňství. Analytická část zkoumá vybrané demografické determinanty, které ovlivňují rozvoj cestovního ruchu a služeb v regionu, v návaznosti na teorie regionálního rozvoje. Cílem práce je zaměřit se na problémové části regionu Třeboňsko a navrhnout nové možnosti rozvoje cestovního ruchu a služeb.
Demografic determinants of tourism and service development in the region of Třeboň
Keywords: demografické detrminanty; cestovní ruch; služby; Třeboňsko; obce; regionální rozvoj; demografic determinants; tourism; services; the region of Třeboň; municipalities; regional development