Vedení a organizace geologických exkurzí do zájmového regionu - Radová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Předkládaná bakalářská práce stručně prezentuje základní geologická, geomorfologická a biologická data ze zájmové oblasti přírodní rezervace Údolí řeky Doubravy a CHKO Železné hory s ohledem na jejich další využití pro plánované exkurzní činnosti. Práce obsahuje také metodický návod na přípravu, plánování a vedení exkurze, který může sloužit jako metodologická opora pro pedagogy základní školy a víceletých gymnázií. Tyto dvě části bakalářské práce jsou kompilačního charakteru. Autorskou část práce představuje návrh geologické exkurze do PR Údolí řeky Doubravy, která byla pilotně ověřena v praxi na vzorku 11 žáků 9. ročníku ZŠ Havlíčkův Brod.
Guidance and Organisation of Geological Excursions to Region of Interest