Pohled absolventů ateliéru arteterapie PF JU na vlastní praxi - Bartůšek, Petr (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá především teoretickými znalostmi a východisky potřebnými pro výkon práce arteterapeuta. Dále je v ní zmíněno jakými osobnostními kvalitami, žádoucími pro práci v této pomáhací profesi, by měl arteterapeut disponovat. Dalším cílem této práce bylo přiblížit jak osobnost arteterapeuta, tak i osobnostní a lidské hledisko. Praktická část bakalářské práce je tvořena z kvalitativního výzkumu, kde metodou sondy jsou polostrukturované rozhovory vedené s arteterapeuty. Výzkum se především zaměřuje na cílovou skupinu, výtvarné techniky, výchozí teorie, ale i na terapeuta a jeho psychohygienu či osobní přístup k vykonávání této práce.
How do the Alumnies of department of Arttherapy see their own praxis
Keywords: analytická psychologie; artefiletika; arteterapie; gestalt terapie; ontogenetické modely; psychoanalýza; psychoterapeutický rozhovor; psychodynamické směry; výtvarný artefakt