Realizace ženy na mateřské a rodičovské dovolené - Deutschová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá vymezením způsobů realizace ženy na mateřské a rodičovské dovolené, přičemž se skládá ze dvou velkých částí, a to z teoretické a praktické části. Teoretická část vychází především ze studia odborné literatury a popisuje různé pohledy na ženu z několika hledisek, dále otázku rodiny a rodičovství. V této části je rovněž zahrnuta současná problematika mateřské a rodičovské dovolené a také charakteristika marketingového výzkumu. Na teoretickou část volně navazuje část praktická. Jelikož součástí bakalářské práce bylo provedení dotazníkového šetření, jsou zde uvedeny dosažené výsledky z výzkumu včetně grafické podpory. Dále na základě dotazníkového šetření a vlastních zkušeností obsahuje tato část také vymezení a bližší charakteristiku vybraných způsobů realizace ženy na mateřské a rodičovské dovolené.
Realization of women on maternity leave and parental leave
Keywords: žena; rodina; mateřská dovolená; rodičovská dovolená; peněžitá pomoc v mateřství; rodičovský příspěvek; woman; family; maternity leave; parental leave; maternity benefits; parental benefits