Etická reflexe práce sociálního pracovníka s pečujícími osobami dětí s postižením - Němcová, Nicol (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce s názvem Etická reflexe práce sociálního pracovníka s pečujícími osobami dětí s postižením nahlíží do vzájemné spolupráce a interakce obou osob při práci s cílem pomoci dítěti s postižením v sociální službě. Pečující osoba je většinou rodič nebo jiný zákonný zástupce, který se stará a pečuje o osobu s postižením či znevýhodněním. Z mých zkušeností na pozici sociální pracovnice je práce s pečujícími osobami někdy náročná a ráda bych tedy zmapovala postoje obou osob díky rozhovorům, ve kterých budu zjišťovat jejich potřeby buď za sebe samé, směrem k organizaci či k osobě, se kterou spolupracuje. Ráda bych zjistila konkrétní věci, jak pečujícím osobám více pomoci, jak je pochopit a nastavit díky tomu společně co nejlepší fungování dítěte v sociální službě.
Ethical reflexion of social worker's work with carer of children with disabilities
Keywords: sociální pracovník; pečující osoba; dítě s postižením; rodina; komunikace; sociální služby; spolupráce; Social worker; caring person; child with disabilities; family; comunication; social service; cooperation