Vojenské lezení jako výchovně vzdělávací proces - Jahn, Adam (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis vojenského lezení jako výchovně vzdělávacího procesu vzhledem k vojenskému kurikulu. V práci je popsán systém dokumentů, které jsou stěžejní pro vytváření kurzů a výcviků v AČR. Obecně práce popisuje význam jednotlivých publikací či nařízení a snaží se zaměřit na detaily, které jsou podstatné pro edukaci. Cílem této práce je vytvořit doporučení na základě rozhovorů s instruktory lezení a následné analýzy. Doporučení by mělo pomoci instruktorům AČR zlepšit výcvik prostřednictvím případně nově vytvořených publikací, které by mohly přispět k lepší edukaci.
Millitary climbing as an educational process
Keywords: edukace; instruktor; speciální tělesná příprava; kurz; cíle; kurikulum; education; instructor; special physical training; course; objectives; curriculum