Specifické poruchy učení a chování žáků na středních školách - Kubernová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem mé bakalářské práce jsou "Specifické poruchy učení a chování na středních školách". Práce je rozdělena do dvou hlavních částí - teoretické a empirické. V teoretické části práce charakterizuji období adolescence, popisuji pozici znevýhodněných lidí v rámci celé společnosti, dále popisuji rozdíl mezi integrací a inkluzí, a v neposlední řadě se věnuji typologii specifických poruch učení a chování. Stěžejní - empirickou - část práce tvoří detailně zpracované rozhovory s žáky středních škol a středních odborných učilišť, kteří mají specifické poruchy učení nebo chování.
Specific Learning Disorders and Behavior of Students at Secondary Schools
Keywords: specifické poruchy učení; specifické poruchy chování; adolescence; learning disabilities; behavioral disabilities; adolescence