Metody a možnosti regulace plevelů v jarních obilninách - Dvořák, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na charakteristiku pěstování ječmene setého a pšenice seté (jarní formy) a jejich životní cykly. Řeší problematiku velmi nebezpečných plevelných rostlin a možnosti jejich regulace s využitím herbicidních přípravků při pěstování jarních obilnin. Plevely jsou problémové rostliny, které negativně ovlivňují kvalitu produkce, ale také ekonomiku pěstování. Součástí práce je vyhodnocení maloparcelkového pokusu, který byl založen v katastrálním území obce Sedlíkovice (směr Veselí nad Lužnicí) v porostu ječmene jarního a v katastrálním území obce Radonice v porostu pšenice jarní na pozemcích společnosti AGRO družstva Dolní Bukovsko v roce 2017. Získané výsledky četnosti výskytu plevelů a ekonomické hodnocení pokusu uvádí tabulky a grafy.
Methods and possibilities of weed regulation in spring cereals
Keywords: plevele; herbicidy; ječmen setý - jarní; pšenice setá - jarní; weeds; herbicides; barely barely; wheat sowing