Desiccation tolerance of Sphagnum: A puzzle solved - Vicherová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Tolerance rašeliníků k vysychání byla podrobně studována u lodyžek a protonemat. Scgopnost rašeliníků indukovat si toleranci k vysychání byla testována v terénních a laboratorních experimentech se zaměřením na efekt pomalého vysychání, kyseliny abscisové, chladu a mrazu.
Desiccation tolerance of Sphagnum: A puzzle solved
Keywords: rašeliníky; tolerance k vysychání; kyselina abscisová; Sphagnum; desiccation tolerance; hardening; abscisic acid