Přínos vysokoškolského studia oboru Učitelství pro MŠ z pohledu učitelek z praxe. - Kocourková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Ústředním tématem bakalářské práce je přínos vysokoškolského studia oboru Učitelství pro mateřské školy z pohledu učitelek z praxe. Bakalářská práce je rozčleněna na dvě základní části, teoretickou a praktickou. První část práce je zaměřena na profesi učitelky mateřské školy, její osobnost, profesní kompetence a dovednosti, a v neposlední řadě také na specifika učitelské profese. Závěr teoretické části je věnován pregraduálnímu studiu Učitelství pro mateřské školy. Praktická část se zabývá vysokoškolským studiem oboru Učitelství pro mateřské školy a jeho přínosem pro vykonávání učitelské profese. Pro výzkumné šetření byly použity metody kvalitativní i kvantitativní. Bylo provedeno šetření pomocí dotazníků a rozhovorů. Respondentkami byly učitelky působící v mateřských školách, které zároveň studují kombinovanou formu oboru Učitelství pro mateřské školy.
Benefits of the studying programme Nursery School Teaching from practicing teachers´ point of view
Keywords: učitel; profesní kompetence; vzdělávání učitelů; učitelství pro mateřské školy; teacher; professional competence; education of teacher; the programme Kindergarten Teacher Training