Možnosti rehabilitace dětského tištěného časopisu v době digitálních médií - Ježková, Blanka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je tvůrčím projektem, který si klade za cíl vytvoření modelového časopisu pro děti mladšího školního věku, který by dětského čtenáře co nejkomplexněji kultivoval. Obsah tohoto časopisu vychází z předchozí teoretické analýzy potřeb dětí a počítá s jejich sociokulturním specifikem- soužitím s digitálními technologiemi. Na tyto formulované požadavky se následně snažím v práci nalézt odpovědi v podobě současných pedagogických trendů a s jejich využitím v praxi pak podávám návrh konkrétního produktu, který tyto jevy reflektuje.
The Possibility of Rehabilitating Children´s Printed Magazines in the Digital Media Age
Keywords: Google generace; interaktivita; kritické myšlení; kompetence; projektové vyučování; didaktická narativizace; portfolio; etická výchova; výchova ke zdraví.; Google generation; interactivity; critical thinking; competence; project education; didactic narrativisation; portfolio; ethical education; education for health.