Výukové metody používané v hodinách občanské výchovy na ZŠ - Červenková, Martina (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na to, které výukové metody používají učitelé v hodinách občanské výchovy na základních školách. Diplomová práce se dělí na dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části práce jsou na základě odborné literatury zpracovány informace, které se týkají vzdělávání, občanské výchovy, procesu a činitelů výuky. Stěžejní část teoretické části práce pojednává o výukových metodách, jejich klasifikaci a charakteristice konkrétních výukových metod. Praktická část práce je založena na kvalitativním výzkumném šetření, které bylo realizováno formou polostrukturovaných rozhovorů s učiteli občanské výchovy. Cílem praktické části je zjistit, které výukové metody používají učitelé občanské výchovy na 2. stupni ZŠ.
Teaching methods used in the lessons of Civics at elementary school
Keywords: vzdělávání; výukové metody; klasické výukové metody; aktivizační výukové metody; komplexní výukové metody; základní škola; občanská výchova; education; teaching methods; classical teaching methods; activating methods of teaching; complex teaching methods; middle school; civic education