Existence kritických bodů pro systémy reakce-difúze typu aktivátor-inhibitor s jednostrannou podmínkou - Žilavý, Jan (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je nalezení kritických bodů pro systémy reakce-difúze typu aktivátor-inhibitor s jednostrannou podmínkou na jednorozměrné oblasti. Společně s Neumannovými okrajovými podmínkami uvažujeme uvnitř oblasti buď jednostrannou, nebo jednu ze dvou lineárních podmínek.
Existence of critical points of reaction-diffusion system of activator-inhibitor type with unilateral condition
Keywords: systém reakce-difúze; kritické body; jednostranná podmínka; reaction-diffusion system; critical points; unilateral condition