Profesní zátěž a zdravotní stav u vybraných skupin sociálních pracovníků - Zdrhová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se teoreticky i prakticky zabývá zátěžovými situacemi u pomáhajících profesí a jejich zdravotním stavem. Zátěžové situace jsou součástí našeho každodenního života. Stres prokazatelně souvisí s velkým množstvím zdravotních problémů. Problematika zátěže v pomáhajících profesích a jejich způsobů zvládání je stále aktuální téma, jelikož negativní dopady stresu se projevují u stále většího počtu osob v pomáhajících profesích.
Profession stress and state of heath by selected groups of social workers
Keywords: Pomáhající profese; stres; zátěžové situace; zdraví; Helping professions; load situations; stress; health