Sklářská výroba v Karlovarském kraji - historický vývoj a současnost s důrazem na geografické aspekty - Král, Adam (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá historií sklářské výroby v Karlovarském kraji. Samotnému popisu problematiky předchází zhodnocení vývoje sklářství v České republice a popis skla jako materiálu a jeho využití. Stěžejní část práce je věnována zhodnocení příčin vzniku sklářství v kraji, jeho historického vývoje a analýze současného stavu jednotlivých skláren. Součástí práce jsou i prognózy možného budoucího vývoje sklářství v kontextu kraje i České republiky.
Glassmaking in Karlovy Vary Region - historical development and present with the emphasis to geographical aspects
Keywords: sklářský průmysl; Karlovarský kraj; regionální analýza; ekonomické ukazatele; the glass industry; Karlovy Vary Region; regional analysis; the economic indicators