Činnost vědecké a univerzitní sekce (le Pôle scientifique et universitaire) Francouzského institutu v Praze - Platilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je podání uceleného obrazu o fungování a činnosti Vědecké a univerzitní sekce Francouzského institutu v Praze. První část stručně představuje historii a poslání celého Francouzského insitutu. Další části jsou pak věnovány samotné Vědecké a univerzitní sekci. Po krátkém úvodu o vývoji česko-francouzských univerzitních a vědeckých vztahů jsou představeny hlavní cíle a nástroje sekce. Hlavní část bakalářské práce je zaměřena na její konkrétní aktivity a také na to, jak jsou propagovány. Závěrečná část pak nastiňuje dopad těchto aktivit na společnost a zároveň její vývoj a budoucnost.
Activities of the Department of science and university studies (Pôle scientifique et universitaire) of French Institute in Prague
Keywords: Francouzský institut; Vědecká a univerzitní sekce; vědecké ceny; frankofonní studijní obory; French institut; Department of science and university studies; scientific prizes; francophon study programmes