Způsoby vyjadřování budoucnosti v současné angličtině - Janovská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá slovesnou kategorií času se zaměřením na způsoby vyjadřování budoucnosti a základními prostředky odkazování na futurum. Součástí práce je charakteristika domu dětí a mládeže, didaktické zpracování oznamovacího způsobu třech základních budoucích časů pomocí projektového vyučování pro žáky mladšího školního věku a analýza znalostí žáků středního školního věku pomocí dotazníkového šetření.
Future tense markers in present-day English
Keywords: budoucí čas; projektová výuka; mimoškolní vzdělávání; žáci mladšího školního věku; žáci staršího školního věku; future tense; project education; extracurricular education; younger school-aged pupils; elder school-aged pupils