Možnosti pracovního uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce - Marvanová, Květoslava (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce představuje chráněná pracovní místa jako jednu z alternativ pracovního uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení některých pojmů v této oblasti a na bližší seznámení s problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením včetně legislativy v České republice. Praktická část se zaměřuje na chráněná pracovní místa jako jednu z možností pracovního uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce ve Svazku obcí Milevska. Výzkum byl prováděn ve vybraných členských obcích tohoto svazku. Tyto členské obce poskytují svým zaměstnancům dostatečně kvalitní pracovní zapojení.
Possibilities of employment of persons whith disability in the labor markt
Keywords: zdravotní postižení; osoba se zdravotním postižením; význam práce pro člověka; chráněné pracovní místo; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; health insurance; disabled person; significance of job for people; sheltered jobs; disabled pesons´employment