Kyberšikana a internetová kriminalita s účastí dětí a mladistvých - Tiapal, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce s názvem ?Kyberšikana a internetová kriminalita s účastí dětí a mladistvých? se zabývá negativními vlivy sociálně patologických jevů působících na děti a mladistvé prostřednictvím nových technologií a trendů elektronické komunikace, reprezentovanými především internetovými sociálními sítěmi. Zároveň seznamuje s možnými sankcemi, které mohou postihnout pachatele tohoto sociálně patologického jednání. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na zhodnocení preventivní činnosti v okrese Pelhřimov. Zároveň práce hodnotí povědomí rodičů a dětí o možném nebezpečí hrozícím na internetových sítích a nastavení pravidel práce s internetem, včetně chování na těchto sítích. Práce přináší návrhy preventivních programů pro děti a mladistvé a podněty k možnému doplnění a zlepšení dosud prováděné preventivní činnosti.
Cyberbullying and Internet Crime involving children and adolescents