Kontrastive Analyse der tschechischen und deutschen Phraseologismen - Macháčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá německými frazeologismy, které byly vyhledány v internetové verzi německých novin "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Po překladu frazeologismů následuje jejich rozdělení do pěti skupin podle stupně shody německého frazeologismu s českým. Každý frazeologismus je opatřen řádným komentářem. Závěr práce je věnován výsledkům zkoumání a překladu frazeologismů z pohledu kontrastivní frazeologie.
Contrastive analysis of Czech and German idioms
Kontrastivní analýza českých a německých frazeologismů