Výrazové prostředky pro vyjádření superlativu v textech z oblasti cestovního ruchu - Blažková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je objasnění a vyhledání prostředků, kterými se dá vyjádřit superlativ v textech z oblasti cestovního ruchu, a zjistit jejich produktivitu v příslušných textech diplomantkou zvolených. Superlativy jsou blížeji specifikovány, popsány, rozděleny a hlouběji rozebrány v teoretické části práce. Praktická část se věnuje jejich produktivitě a rozdělení do příslušných skupin v teoretické části určených. V závěru práce nalezneme celkovou analýzu všech typů nalezených superlativů, jejich porovnání a četnost.
Terms expressing superlatives in texts of tourism
Keywords: Superlativ absolutní lexikální; superlativ absolutní morfologický; superlativ relativní; superlativ synkretický; elevativ; intezifikační prefix; kvantifikátor; Absolute superlative (lexical); absolute superlative (morphological); relative superlative; superlative (syncretic); prefix (intensificated); quantifier