Pěstování cukrové řepy (Beta vulgaris var. altissima) a její využití - Haškovcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá pěstováním cukrové řepy a jejím potravinářským a nepotravinářským využitím. První částí bakalářské práce je obecná část, která pojednává o tom, odkud cukrovka pochází, její botanice, agrotechnice, hnojení, založení porostu, regulaci chorob a škůdců, regulaci zaplevelení, sklizni a jejím uskladnění. Dále jsou v této části uvedeny informace o chemicko-technologickém složení bulvy, odbytu bulev a jejím využití v potravinářství či nepotravinářství. V závěru bakalářské práce jsou pak shrnuty základní údaje o cukrové řepě.
The cultivation of sugar beet (Beta vulgaris var. Altissima) and its use
Keywords: Cukrová řepa; agrotechnika; výživa a hnojení; sklizeň; Sugarbeet; agrotechnics; nutrition and fertalizition; harvest