Realizace elektronického obchodu v prostředí Internetu - Klepetko, Petr (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je vytvořena pro malou společnost, která se jmenuje Tritone a prozatím provozuje jeden kamenný obchod na malém městě. Majitel živnosti by chtěl rozšířit podnikatelské aktivitu a otevřít si internetový obchod, kde chce prodávat především zboží určené pro skateboarding. V práci je porovnáno několik možností, pomocí kterých lze e-shop provozovat. Jako nejvhodnější software byl vybrán Zoner inShop 3, neboť k obsluze programu postačují pouze základní znalosti práce s PC a na jeho základě byl obchod pro ukázku spuštěn. Dále byla vybrána vhodná počítačová sestava pro správu e-obchodu a ekonomický software Pohoda Jazz, který povede skladové zásoby, bude tisknout účtenky atd. Součástí práce je ekonomické zhodnocení projektu s odhadem tržeb.
Realization of e-commerce in an internet environment
Keywords: e-shop; kamenný obchod; ekonomický systém; živnost; e-shop; brick and mortar shop; economic system; one shop company