Analýza bezpečnosti silničního provozu v systému "řidič - automobil - prostředí". - Kneifl, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce hodnotí současný stav bezpečnosti silničního provozu. Práce obsahuje platnou legislativu v České republice, tj. vyhlášky a zákony. Prezentuje základní pojmy v automobilové bezpečnosti. Další součástí je analýza a východiskem není jen opatření k předcházení dopravních nehod, rizik ale i opatření v případě nehod. Jde tedy o zmírnění škod a úrazů vlivem nehody. Dále sleduje výcvik řidičů v autoškolách. Závěrečná část se zabývá návrhem na řešení současného stavu, především navrhuje reálné opatření použitelné v praxi při výcviku řidičů.
Analysis of road safety in the "driver - car - neighbourhood"
Keywords: doprava; bezpečnost; vozidlo; autoškola; traffic; transport safety; car; driving school