Práce sociálního pracovníka z orgánu sociálně-právní ochrany dětí s fyzicky týraným dítětem - Hrubcová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2023)
V rámci své bakalářské práce se zaměřím na jednu ze složek syndromu CAN. Konkrétně na týrané děti. V teoretické části tuto oblast popíšu (rozdělení týrání, jeho formy, jak se projevuje týrané dítě, dopady na dítě, péče o týrané dítě, prevence, pomoc týraným dětem). Výzkumná část bude věnována rozhovorům se sociálními pracovníky, kteří pracují s těmito klienty. Výzkumnou částí bych ráda zjistila, jaké jsou specifika práce s týraným dítětem.
The work of social social worker from the social-legal protection authority for children with a psycically abused child
Keywords: týrané děti; orgány sociálně-právní ochrany dětí; sociální práce; abused children; social and legal protection of children; social work